Lauantai aamulla lähdimme kahdeksan aikoihin ajamaan kohti keuruuta, jossa leiripaikkana toimiva Rekolan koiraurheilu keskus sijaitsee. Aamulla oli onneksi vielä aika viileää ja oli mukava ajaa. Matkalla pysäsimme syömään ja sen sellaista ja perille saavuimme noin kahdentoista aikoihin. Muutamia leiriläisiä oli jo saapunut ja koko ajan heitä saapui lisää. Alkoi tavaroiden purkaminen ja teltan kasaaminen. Tässä vaiheessa lämpötila oli jo 30 astetta ja oli todella kuuma pystyttää telttaa helteessä. Kolmeen mennessä kaikki leiriläiset (110 kpl) olivat saapuneet. Ensimmäinen päivä oli tutustumista paikkaan ja toisiin ihmisiin jne.

Sunnuntaista lähtien alkoivat sitten koulutukset eri lajeissa: Toko,agility ja junior handler. Jokaisessa lajissa meidät jaettiin eri tasoryhmiin. Tokossa menimme vaikeimpaan eli kilpailevien ryhmään. Ryhmäämme tuli myös 3 muuta koiraa, jotka eivät vielä olleet kilpailleet avoimessa luokassa ja niinpä tuli kertailtua myös alokasluokan liikkeitä. leirin aikana panostimme liikkeisiin, joissa on hieman ongelmia tai vastaavaa, mutta muitakin liikkeitä silti teimme. Kokonaisuudessaan toko treenit sujuivat meidän osaltamme hyvin. Agilityäkin tuli viikon verran treenattua kilpailevien ryhmässä, vaikkemme ikinä kyllä ole harrastaneet tai kilpailleet agilityssä, mutta Bellalla ei ole mitään vaikeuksia minkään esteen kanssa ja edellisinä vuosina olemme myös tässä ryhmässä. Agilityssä harjoittelimme erilaisia ohjaustekniikoita ja eri ratoja jne. Keinuakin Bella pääsi koittamaan ensimmä
istä kertaa, joka sujui aivan loistavasti, eikä neiti ollut huomaavinaankaan :D Muihin kilpailijoiden ryhmässä oleviin koiriin nähden Bella oli aika hidas :D No, olipa minun ainakin helpompi ohjata sitä :)

Sitten oli vielä junior handler. Ryhminä oli aloittelijat, vähän osaavat ja kilpailevat. Taas menimme kilpaileviin. Kouluttajanamme toimi tunnettu Krista Kitti (itse kisannut paljon junnuissa ja nykyään tuomarina) Koko viikon teemana oli vaihtokoirat, sillä jokainen meistä osaa oman koiransa esittää ja niinpä viikon aikana tuli opittua monien erirotuisten koirien esittämistä, niin pieniä, kuin isojakin koiria. Näiden lajien välissä oli tietenkin aina taukoa, että koirat saivat huilata jne. Koulutukset jatkuivat torstaihin saakka samalla tavalla.

Koulutusten jälkeen oli usein ohjelmassa erilaisia koira-aiheisia luentoja tms. Esimerkiksi: Marja Talvitien luento tuomaroinnista ja koiran rakenteesta. Pääsimme itse arvostelemaan koiria ja koittamaan tuomarina olemista :) Luentoja oli myös eri harrastuslajeista ja koirien lääkkeistä. Pidettiinpä leirillä epävirallinen luonnetestikin muutamille leiriläisten koirille.

Sää leirillä oli koko viikon ajan hyvä, lukuun ottamatta parina päivänätulleita sadekuuroja. Toisaalta välillä lämpötila nousi hieman liian kuumaksi, yli 30 asteen. Koiria ei tietenkään tuolla helteellä teltoissa pidetty, vaan niillä oli omat aurinkosuojat tai häkit kannettuna varjoon. Läheisessä järvessä oli mahdollisuus mennä itse uimaan ja uittamaan koiria. Bellakin kävi muutaman kerran vilvoittelemassa. Leirillä selvittiin ilman koirien lämpöhalvauksia tms. joita joinakin vuosina on sattunut.

Torstaina alkoivat sitten kovat leiri kilpailut :) Ensimmäisinä oli vuorossa toko kisat ja match show. Tokossa tuomarina toimi tunnettu Rolf Dahlblom. Olimme ilmoittautuneet avoimeen luokkaan ja kisakenttänä oli ruohokenttä :/, tällä kertaa se haittasi hieman Bellaa ja neiti päättikin kiertää vähän kauempaa pari pahan hajuista kohtaa. Kaikki liikkeet sujuivat kohtalaisen hyvin, mutta paremminkin olisi saanut mielestäni mennä. Tosin ilmakin oli todella kuuma, että sekin hieman haittasi. Loppujen lopuksi pisteemme riittivät kolmanteen sijaan ja palkinnoksi saimme suuren ruusukkeen, pokaalin ja muuta mukavaa. Match showssa tuomareina toimivat helena karves ja kirsi alanko. Parinamme oli lyhytkarvainen collie. Tuomari tykkäsi Bellasta ja sanoi nauravaksi koiraksi :D Saimme punaisen nauhan. Punaisten kehässä meidät poimittiin jatkoon, mutta sijoille asti emme tällä kertaa päässeet.

Perjantaina vuorossa oli agility kilpailu ja junior handler. Agilityssä tuomaroinnin hoiti Vesa Sivonen. Kisa meni ihan hyvin meidän osaltamme, paitsi tein muutaman ohajusvirheen huomaamattani. Bella meni kuitenkin kaikki esteet ja vauhtiakin riitti. Sijoittuneet olivat jo vanhoja kisakonkareita :) Heti agilityn jälkeen alkoi junnu kisa. Kisakaverikseni sain 11kk vanhan jackrusselin terrieri Eevin, koska Bellaa en junnuihin viitsinyt ottaa. Tässä kilpailussa tuomarina oli Kirsti Louhi. Ensin tuomari laittoi meidät tekemään kolmion ja sen jälkeen poimi muutamia jatkoon.Eevi esiintyikin hienosti ja pääsimme jatkoon. Sitten oli vuorossa edestakaisin ja seisominen. Nekin menivät hyvin, vaikkemme enää jatkoon päässeetkään. Kiitokset Johannalle ihanan Eevin lainaamisesta.

Niin oli viikko mennyt nopeasti ja perjantai illalla oli vielä arpajaiset ja palkintojen jako ja muuta sellaista. Leirillä leiriläiset äänestävät joka vuosi leirin symppis koiran ja ihmisen. Tänä vuonna koko leirin symppis koiraksi oli äänestetty Bella!! Saimme suuren suuren ruusukkeen, leluja ja herkkuja :) Arpajaisissakin onni suosi ja voitin Pro Packin pyyheliinan, koiran vauvakirjan, makupalojen säilytys kotelon, lelun jne. Lauantai aamu menikin pakkaamiseen ja teltan kasaamiseen ja sitten olikin aika lähteä taas takaisin kotiin. Peppi tuli tietysti myös mukaan hakemaan minua ja Bellaa, niin oli kyllä pikkuinen kasvanut aivan hirveästi viikon aikana! En meinannut tuntea enää samaksi koiraksi :) Pepin kanssa oli mennyt koko viikon kotona kaikki hyvin.