Tänään oli jo sitten viimeiset treenit tällä K8 kurssilla ja 13.10 jatketaan K7 eli alokas -jatko kurssilla. Tällä kerralla teimme ensimmäiseksi viettitestin. Siinä testataan mistä "palkasta" koira tykkää eniten, vaihtoehtoina oli: pallo, repimislelu, ohjaajan kehu tai namit. Vuorotellen jokainen ihminen kävi näyttämässä omaa palkkaansa Pepille Katin pitäessä Peppiä. Omalla vuorollani kävin silittämässä Peppiä rauhallisesti. Kun kaikki olivat käyneet näyttämässä palkan, niin aloimme kaikki neljä kutsua Peppiä yhtäaikaa, se vähän ihmetteli, että mitä nyt tapahtuu ja mietti hetken kunnes kipitti suoraan mun luo:) Itsellä ei siis saanut olla mitään nameja tms, vaan pelkkä kehuminen oli sallittu. Tosi hyvä,että Peppi tuli suoraan mun luo eikä muut kiinnostaneet :)Toisten vuorojen aikana Peppi odotti keittiössä ja olikin siellä ihan nätisti.

Kati oli hommannut paikalle valokuvaajan ja menimme ulos hallin pihalle ottamaan seuraamista, valokuvaajan räpsiessä kuvia meistä. Ensin kuljimme vuoretellen valokuvaajaa kohti koiran seuratessa vierellä. Tämä meni meidän osalta tosi hyvin ja oli tiivistä seuraamista ja katsekontakti pysyi koko ajan! Peppi oli siis ilman remmiä. Kun jokaisesta oli otettu seuraamis kuvat mentiin rivissä seuraamista vieri vieressä. Oltiin tosi lähellä toisia ja koirat kulkivatkin melkein viereisessä parissa kiinni.Olen tosi tyytyväinen tähänkin seuraamiseen, sillä meni yhtä hyvin kuin edellinenkin. Ennen meidän seuraaminen oli välillä aika väljää, mutta nyt näyttäisi kova treenaaminen tuottaneen vihdoinkin tulosta :)

Sitten mentiin takaisin sisälle. Siellä otettiin jo pentukurssilta tuttua asiaa, eli erilaisia pintoja.Ensin mentiin kahisevan alustan päältä, ei ongelmaa. Agilityn putki mentiin kahteen kertaan, ensimmäisellä kerralla kiskoi vähän mun perään mutta meni putkesta hyvin läpi.Toinen kerta menikin jo niin kovalla vauhdilla että en edes ehtinyt putken toiseen päähän asti. Näytti olevan Pepin mieleen. Sitten oli vielä trukkilava. Oli muutamalle koiralle hieman vaikea, meillä ei tässäkään mitään ongelmaa, vaan toi huimapää viiletti koko trukkilavan yli välillä vähän kompastellen, mutta ei näyttänyt neitiä haittaavan pätkääkään.

Taas mentiin ulos, tällä kertaa takapihan agilitykentälle. Ensin käveltiin pelkän keinulaudan päältä, ei ollut siis telineessä kiinni, vaan maassa. Meni hyvin. Sitten loivennettua A-estettä kerran. Meni loistavasti, ei ongelmia. Sitten takaisin keinulle niin että se oli paikoillaan ja kati laski keinulautaa hitaasti alas. Ei aristellut kävellä laudalla, en tiedä silti edes huomasiko, että lautaa laskettiin koko ajan :D Viimeisenä otettiin vielä luoksetulo niin että mentiin agility kentän toiseen päähän ja kati piti kiinni koirista. Koirilta nähtiinkin aikamoisia erilaisia suorituksia kun ne väistelivät matkalla agiesteitä juostessaan omistajan luo. Peppi kiersi esteet, mutta nähtiinpä toisten menevän esteiden ali jne :D Pepillä oli vauhtia varmaan sata lasissa, kun tuli mun luo,ei meinannu taas jarrut toimia lainkaan. Siihen tunti sitten loppuikin.

                                                               280698.jpg  © Kati Häkli