Ensimmäisiin virallisiin toko kisoihin mentiin tänne Ulvilaan. Kisa pidettiin Ulvilan palveluskoirien kentällä, joka sijaitsee noin kilometrin päässä kotoamme, eli matka ei todellakaan ollut pitkä :) Itse menin jo aamulla kannustamaan tuttuja ja Peppi tuotiin kentälle vasta myöhempää, ettei turhaan väsy odottelemaan. Kisat olivat suuret. Kentällä oli kolme kehää, joissa eri luokat. Tuomareina oli Tiina Heino (VOI ja  EVL), Ilkka Sten (AVO) ja meidät, eli alokasluokan tuomaroi Juha Kurtti.

yhteensä 181pistettä/ykköstulos !!!!!

seuraaminen taluttimetta: 7,5 pistettä sen takia koska ensimmäinen pydähdys oli hieman huono. Peppi ei huomannut että piti pysätä mutta tuli äkkiä takas sivulle kun huomas. Ja juuri ennen liikkeen loppua haisto maata ja annoin heti toisen käskyn. Muuten ok seuraamista

maahanmeno: 7,5 pistettä, koska maahanmeno olisi voinut olla nopeampi ja ei noussut ekalla käskyllä sivulle, joten annoin toisen, sitten nousi.

hyppy: 8 pistettä oman mokani takia. Palatessani Pepin viereen sanoin käskyn istu... Vaikka piti sanoa sivu! Koira tuijottaa vaan häntä heiluen, että mikäs tämä tälläinen käsky on (Bellalle sanon aina istu, mutta Pepin käskynä käytän sivu sanaa.. ei voi mitään)

Kerrassaan aivan mahtava aloitus kisaamiselle!!! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja ainakin tältä näkymältä kisaamme vielä alokkaassa ja yritämme saada koulutustunnuksen TK1. Alokasluokassa oli yhteesä kisaajia muistaakseni 24 ja lopullisissa tuloksissa sijoituimme vielä 6. sijalle.

------------------------------------------------------------------------

Toko kisat jatkuivat pitkään, mutta emme jääneet sinne odottelemaan vaan lähdimme Hannan ja Dacon kyydillä Tikkulan S-marketin pihaan mätsäriin :D Kaikkea pitää mahduttaa yhteen päivään ;)

Ensin oli junior handler kisa johon osallistuin myös Pepin kanssa. Peppi esiintyi tapansa mukaan oikein nätisti ja tuomari sai tutkia koiran hyvin. Ei ongelmia. Juostiin monen monta kierrosta kehää ympäri kunnes tuomari alkoi sijoittamaan kisailijoita yksitellen. Loppujen lopuksi enää jäljellä olimme minä Pepin kanssa ja Hanna englannin springerspanieli Stellan kanssa. Juostiin siinä vielä muutama kierros ympäri, jonka jälkeen tuomari ohjasi minut ja Pepin ykkös sijalle!  Upeaa, palkinnoksi saimme oikein hienon ison pokaalin ja näytepussin.

Pennuissa oli 35 kisaajaa. Parinamme oli tällä kertaa tuttu pomeranian Macho. Peppi sai punaisen nauhan, mutta ei enää sijoittunut punasten saaneiden kehässä. Mätsäristä menimme takaisin toko kisoihin odottelemaan alokasluokan loppua ja hakemaan tulos paperin ja kilpailukirjan.