Taas oli luvassa paljon erilaista ohjelmaa. Lauantaina aamulla aikaisin lähdettiin ajelemaan kohti Piikkiötä, tokon SM- kisoja, jossa kisasimme sveitsinpaimenkoirien joukkueessa. Ilma oli kuuma ja Pepiltä oli veto pois, joten kummempia odotuksia ei ollut. Paikallamakuussa neiti päätti hiippailla luokseni kun aikaa oli kulunut 1 minuutti 50 sekuntia, otti päähän! Muut liikkeet sujuivat kohtalaisesti, hyppyä huomioimatta, sillä este oli korkeampi mitä yleensä olen pepin kanssa ottanut ja sanoinkin tästä tuomarille, mutta ei kuulemma ehdi nyt tässä kiireessä koiraa mittailemaan.. Loppupisteitä en vielä tiedä, sillä koneet kaatuili ja pistelaskut meni uusiksi, mutta ei siis ainakaan läheskään ykköstä tullut. Peppiin olen kuitenkin tyytyväinen, sillä neiti kyllä kovasti yritti kuumasta ilmasta huolimatta.Puoli seitsemään asti odoteltiin kisakirjoja, mutta kunnei vielä silloinkaan niitä saatu, niin hyppäsimme Pepin kanssa autoon ja suuntasimme Päijänteelle.

Päijänteellä sappeessa pidettiin viikon mittainen Suomen kennelliiton järjestämä suurleiri, jossa oli sata 10-17 vuotiasta nuorta koirineen. Itse olen ollut neljänä peräkkäisenä vuotena leiriläisenä, mutta tänä vuonna kun ei ikä enää riittänyt leiriläiseksi, niin pääsin ohjaajaksi. Koulutin aloittelevien ryhmässä tokoa ja oli upea kokemus kerrassaan. Sain todella hyvää palautetta ja oli hienoa nähdä kuinka nuoret innostuivat kun koira tekikin jotain, mitä ei koskaan ennen ole esimerkiksi osannut tms. :) Itse viikko meni kyllä omata mielestäni varsin nopeasti ja olisin kyllä valmis menemään Suurleirille uudestaankin ohjaajaksi. Tuttuja oli leirillä melkoisesti ja vanhoja leirillä tavattuja tuttuja oli taas mukava nähdä. Kiitokset mahtavasta leiristä ohjaajille ja etenkin leiriläisille!

Lauantaina saavuin illalla leiriltä kotiin ja en paljon mitään ehtinyt tehdä kun taas aamulla lähdettiin Hannan ja Pauliinan kanssa ajamaan kohti Oriveden näyttelyä. Milla ja hänen australianpaimenkoiransakin tulivat mukaan. Peppi päätti pelätä tuomaria ja ei antanut millään koskea, hampaat sai kyllä katsoa jne. mutta kun tuomari koitti tehdä lähempää tuttavuutta, niin Peppi perääntyi... Tästä hyl. Meidän jälkeen ollut junnu narttu pelkäsi myös tuomaria ja sama linja jatkui ja hänellekkin tuomari antoi hylätyn. Tosin kehän jälkeen meillä ei ollut enään mitään ongelmaa, vaan Peppi oli oma iloinen itsensä ja kaikkien ihmisten rapsutukset kelpasivat.. En tiedä sitten olisko juoksut tulossa, sillä turkkikin on lähdössä jne. Pitää seurata tilannetta ja ottaa treeniä.

Pauliina ja Hanna kisasivat junnuissa aussie Ninjalla, joka olikin tänään hieman "ärsyttävällä" päällä ja ei olisi millään suostunut esiintymään. Pauliina ei sijoittunut, mutta senkin edestä, sillä Hanna ja Ninja voittivat vanhemmat ja olivat vielä päivän parhaita, upeaa!