29.6

Perjantai iltapäivällä kolmen aikaan lähdin ajelemaan Pepin kanssa kohti paikkakuntaa nimeltä Ruovesi, jossa pidettiin pitkästä aikaa Sennenleiri. Matka sujui joutuisasti ja sää oli todellakin ajomatkan aikana vaihtelevaa, välillä satoi kaatamalla kun taas hetken päästä aurinko paistoi tukahduttavan kuumasti. Perille saavuttiin noin viiden aikoihin. Minulle ja Pepille oli varattu kahden hengen mökki, johon purimmekin aluksi tavarat.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kuudelta oli yhteislenkki, joka kesti tunnin. Lenkin jälkeen oli mahdollisuus päästää koirat uimaan ja tietenkin vesipeto Peppi pääsi uiskentelemaan. Saatiin paljon ihmetystä aikaan kun meidän neiti pääsi veteen polskimaan. Peppi veti omia hepuleita vedessä ja uiskenteli pitkin ja poikin järveä, muutamien bernien seuratessa vain rannalta. Kaislikossa oli kiva juoksennella ja jahdata kavereita. Hauskaa näytti olevan. Lenkin jälkeen oli iltapala ja sen jälkeen sauna halukkaille. En mennyt saunaan vaan Miian ja hänen berninpaimenkoiransa Leon kanssa mentiin ottamaan kuvia koirista ja päästettiin koirat leikkimään vapaana. Pepillä riitti taas vauhtia ja saipa Peppi houkuteltua Leonkin leikkimään, mikä on kuulemma Leolle erittäin epätavallista. Saunojen jälkeen aika vierähti makkaranpaiston yhteydessä jutellessa, mistäpä muusta kuin koirista :)

 

30.6

Yö tuli nukuttua tosi sikeästi ja Peppikin kuorsasi tasaiseen tahtiin, kuten kotonakin. Aamupala oli kahdeksalta, jonka jälkeen olikin tokoa ja agilitya. Koko porukka jaettiin neljään ryhmään tason mukaan. Oli myös neljä pistettä missä sitten kierrettiin. (kaksi agility- ja kaksi tokopistettä). Tokoilut sujui Pepin kanssa oikein mallikkaasti ja paikallamakuukin onnistui, eikä neidillä ollut aikomustakaan nousta, toivottavasti pikkuhiljaa ollaan menossa parempaan päin. Agilityä pääsimme koittamaan oikeastaan ensimmäista kertaa oikein kunnolla Pepin kanssa. Olin ihan yllättynyt kuinka hyvin Peppi meni esteitä ja putkeen mentiin reippaasti muitta mutkitta ja vauhtia riitti taas tuttuun tapaan. Aloin jo miettimään, että mitäs jos Pepin kanssa otettas joskus kurssi tai pari agia, sillä näytti neiti niin siitä pitävän!

Koulutusten jälkeen taas ruokailtiin ja sitten olikin vuorossa koiratanssia, jota Laura (Pepin kasvattaja) piti. Tosin meillä temppujen osaaja on Bella, joka olisi ollut omiaan tähän lajiin. Pepin kanssa kuitenkin kovasti yritettiin ;D Tämän jälkeen oli vuorossa näyttelykoulutusta. "Tuomari" sai tutkia Pepin nätisti ja liikkeet sujuivat hyvin. Kierrettiin kehä ympäri ja edestakaisin. Illalla oli taas saunan ja iltapalanvuoro, jonka jälkeen oli sennenpikamatka. Eli koirien juoksukilpailu. Matka oli n.60m. Peppikin pääsi juoksentelemaan. Mitään sen suurempaa menestystä ei meille tässä lajissa tullut, mutta vauhtia ainakin taas riitti;). Loppu ilta sujui makkaraa paistettaessa lepposissa tunnelmissa ja sitten olikin taas päivä pulkassa.

1.7

Sunnuntaina heräiltiin taas kahdeksalta aamupalalle. Taas oli yö nukuttu hyvin ja viimeinen leiripäivä koitti. Aamupäivällä oli vesipelastus näytös ja sai myös kokeilla oman koiran kanssa veneestä hyppyä. Tietenkin koitimme Pepin kanssa, sillä tykkäähän neiti mielettömästi vedestä, niin oli pakko tätäkin päästä kokeilemaan :) Peppi laitettiin veneeseen ja vietiin kauemmas rannasta. Luvan saatuani kutsuin Peppiä ja upeasti neiti loikkasikin muitta mutkitta veteen ja uiskenteli rantaan luokseni. Ei mitään epäröintiä. Tässäkin olisi meille Pepin mieleen oleva laji harrastettavaksi, mutta meillä päin ei valitettavasti ole mahdollisuutta tätä lajia harrastaa...

Vesipelastusnäytöksen jälkeen oli match show. Ensin menin kehään Leon (Saarnipuun Hemuli) kanssa. Leo esiintyi oikein nätisti ja saimme punaisen nauhan. Sitten tässä välissä oli vuorossa junior handler, johon minäkin "yli-ikäisenä" pääsin vielä osallistumaan. Sain esiintymään Pepin hyvin ja tuomari teetti kolmion vääräänsuuntaan ja edestakaisin. Sujui hyvin ja vaihdettiin koiria. Sain vaihdossa bernin, joka esiintyi nätisti ja ei välittänyt omistajastaan vaan suostui hyvin yhteistyöhön kanssani. Peppi sen sijaan teki esittämisestään mahdollisimman hankalaa ja istui ja meni maahan ja sen sellaista "mukavaa". Loppujen lopuksi tuomari sijoitti meidät ensimmäiselle sijalle ja voitimme leirin junior handler kisan :D Palkintoina ruusuke ja pokaali.

Sitten oli Pepin kanssa kiirehdittävä mätsäri kehään. Peppi jaksoi vielä esiintyä hyvin ja saimme punaisen nauhan. Punaisten kehässä Miian täytyi tulla itse esittämään Leo, sillä minulla oli Peppi esitettävänä. Sain olla tyytyväinen Pepin esiintymiseen ja neiti jaksoikin seisoa hienosti paikoillaan. Sijoituimme upeasti suuresta bernimäärästä huolimatta punaisten kakkosiksi! Hienoa! Tuomarina toimi Sari Helassalo. Saimme toisen pokaalin ja ruusukkeen. Mätsärin jälkeen oli ruokailu ja sitten olikin jo hyvästien aika. Oikein suuret kiitokset kaikille mukavasta leiristä ja ensi vuonna meidän löytää taatusti taas leiriltä! Oli mukava tavata niin tuttuja kuin uusiakin berniläisiä :D