Nyt oli jo neljäs kerta K8 (alokasluokan) kurssilla,joka tarkoittaa sitä, että kurssin puolessa välissä ollaan menossa. Olimme paikalla hyvissä ajoin tai oikeastaan etuajassa ja jouduimme odottelemaan hetken aikaa. Pikkuhiljaa saapuivat muut kurssilaiset ja aloitettiin treenit paikallaistumisella. Ensimmäisellä kerralla Peppi lähti tulemaan luokseni kun olin menossa palkkaamaan sitä, joten otimme uudestaan ja tällä kertaa onnistui hyvin. Seuraavaksi "kokeenomaisesti" luoksetulo, eli jätettiin yksitellen koirat istumaan ja kutsuttiin luokse, toiset eteen ja toiset suoraan sivulle. Pepin kutsun suoraan sivulle. Ensimmäisen kerran mokasin sanomalla väärän käskyn ja peppi jäikin hieman ihmettelemään :D Toinen kerta sujui jo hyvin, kun käskykin oli oikea :)

Sitten Kati piti Pepistä kiinni ja otettiin uudestaan luoksetulo. Ohjasin hieman kädellä että tuli suora perusasento. Muuten meni hyvin. Sitten aloimme opettelemaan "uutena" liikkeenä seisomista. Tätä olimme jo muutaman kerran harjoitelleet kotona ;) Ensin pysäytimme koirat muutaman kerran remmillä, sujui todella hyvin. Koitimme myös siten, että laitettiin kuppiin makupala ja koiran kanssa lähdettiin kulkemaan remmissä kohti kuppia ja sitten keskenkaiken pysäytettiin remmillä, kehuttiin, palkattiin ja lopuksi vapautus. Tämä toimi meillä hyvin. Sitten taas uutta asiaa eli hyppy (vain yksi lauta). Vietiin makupalat esteen taakse niin että koira näki ja annettiin hyppy-käsky. Ensin Peppi ei tajunnut, mutta näytin uudestaan makupalat esteen takana ja sitten onnistuikin jo hyvin. Teimme vielä toisen kerran varmuuden vuoksi ja onnistui.

Viimeisenä seuraaminen, joka sujui Pepiltä tällä kertaa mielestäni hyvin. Teimme niin, että kaikki istuivat koiriensa kanssa lattialla ja pujoteltiin siis muita koiria, Peppi oli vapaana. Ei meinannut kertaakaan jäädä ohimennessä katselemaan muita koiria :) Kun toiset pujottelivat, otin Pepin kanssa katsekontaktia ja neiti ei välittänyt lainkaan muista pujottelevista koirista. Taas pidin Peppiä suurimman osan kurssista auki ja nätisti taas se lähettyvilläni pysyi :)