Tänään alkoi Pepin seuraava kurssi kontaktikoirissa eli avoin jatko (K5). Muutama ihminen on ryhmässä vaihtunut, mutta muuten pysynyt samana.

Maahanmeno (alo): hieman väljää seuraamista alussa, hyvä maahanmeno ja muutekin ihan ok.

Seisominen (alo): Tosi hyvää seuraamista, nopea pysähdys ja pysyi hyvin paikallaan viereen palatessa. Mahtavaa :)

Hyppy: lähti hyvin esteelle, mutta pysäsi ennen estettä ja hyppäsi vasta paikoiltaan... otettiin uudestaan, ei mitään ongelmaa. Pysyi paikoillaan viereen palattaessa jne.

Kiertäminen: (kertauksena vielä, eli harjoittelemme luoksetulosta pysähtymistä kiertämisen kautta ns. "omana liikkeenään", ettei ala ennakoimaan luoksetulossa ja pysähtele omia aikojaan) eli tuolin ympäri kierrettiin ja Peppi lähti hyvin kirtämään. Tuolia kiertäessä lähellä oleva koira murahti ja Peppi pelästy hieman. Otettiin muutama kerta pelkkää kiertämistä, meni hyvin, ei pelottanut enää. Tämän jälkeen pysäytys käsimerkillä. Nopea pysähtyminen, mahtavaa!

Luoksetulo: Suora luoksetulo. Koko käytävän mittainen, ovelta asti. Tuli vauhdilla ja lopussa hieman vino perusasento, täytyy treenata sivulle tuloa niin, että on varmasti suora.

Paikallamakuu (alo): Otin taas alokasluokan paikallamakuun, eli en käynyt piilossa. Alun maahanmenossa jäi kyynärpäät vähän irti maasta, niin annoin toisen käskyn. Aika oli noin 2 minuuttia. Ja Peppi pysyi koko ajan, vihdoinkin! Sillä tässä on aina välillä ollut ongelmaa... En käynyt välillä palkaamassa.

Nouto: Meinasi lähteä ennen aikojaan hakemaan, sanoin äp, pysyi vieressä. Nouto käskyn saatuaan lähti vauhdilla noutamaan kapulaa, muta takaisin tulossa sai naurut, sillä neiti istui selkäpäin minua niskat vinossa ja pää niin taakse taivutettuna kuin mahdollista ja tarjosi kapulaa XD Täytyy muistaa ottaa pelkkiä palautuksia aina välillä

Aika meni nopeasti ja oli mukavat treenit. Peppi on siis aina treenien ajan vapaana ja nätisti se omaa vuoroaan odotteleekin vieressäni. Kaikki sujui ihan ok ja olin ihan tyytyväinen tämän päivän treeneihin. Täytyy kiinnittää huomiota suoraan perusasentoon ja noudon palautuksiin.