Tänään alkoi sitten Pepillä jo K6 eli avoimenluokan kurssi. Vanhasta ryhmästämme paikalla olivat australianpaimenkoira Ninja, sheltti Rosberg ja bordercollie Åke. Englannin springerspanieli Rölli ja saksanpaimenkoira Tara olivat "uusina" ryhmässämme. Joulutauon jälkeen treenit aloitettiin seuraamisella.. Edestakaisin ja sitten jossain vaiheessa pysähdys. Meni tosi hyvin ja katsekontakti oli hyvä koko ajan. Täyskäännös meni myös hyvin ja oli nopea. Pysähdyksessä jäi hieman eteen, ei tee tätä yleensä.

Sitten paikallakäännöksia omalla paikalla itsenäisesti. Aluksi Peppi ei muistanu mistä oli kyse, mutta pian muistui paikallakäännökset neidin mieleen ja onnistui hyvin. Paikallamakuussa oli hieman hidas maahanmeno. Kävin välillä palkkaamassa ja jätin taas, jolloin Peppi oli lähdössä mukaani... Käskin takaisin maahan ja loppuajan pysyi hyvin. Toisella kerralla käytiin kääntymässä piilossa ja takaisin palkkaamaan. Ensimmäisellä kerralla tuli hätä, että minne se mamma hävis :D ja otettiin uudestaan ja sitten pysyi jo hyvin. Luoksetulo oli loistaba ja todellakin vauhdikas! Vauhtia oli sata lasissa ja täysillä vauhdista Peppi heittäytyi perusasentoon.

"Uutena" asiana opeteltiin kiertämistä, joka onnistui meiltä hyvin, sillä ollaan jo kotona harjoiteltu. Kiertämisen kautta (tuolin) on siis tarkoitus opettaa luoksetulon pysäytys ja tämä sen takia kiertämisen kautta, ettei luoksetulo hidastu ja koira yhdistä pysähtymistä luoksetuloon. Toisella kierroksella pysäytys, eli heitetään iso nami koiran taa ja vapautus. Meni hyvin. Nyt vaan aletaan pidentämään vielä välimatkaa. Taas "uutta" asiaa, eli nouto. Ensin kapulan pitämistä. Peppi pitää kapulaa ihan nätisti ja mielellään. Ensin teimme niin, että koira istui edessäni ja sen jälkeen lopullisessa luovutusasennossa eli sivulla. Meni loistavasti. 

Viimeisenä vielä hyppy. Alokasluokan hyppy siis, sillä ei tehdä avoimen luokan hyppyä niin kauan kunnes on alokkaan ykköset kisattu, ettei ala esim. sekoittamaan. Hyppäs vauhdilla ja pysyi hyvin paikalla, kun palasin viereen.

Kerrassaan treenit sujuivatkin tosi hyvin vaikka olin varautunut aivan muuhun, koska olihan välissä ollut joululoma, jolla oli vähän myös lomailtu:D