Aamulla oli aikainen herätys ja viiden aikaan aamulla suuntasimme asuntoautolla kohti jyväskylää nuorten sm toko kisoihin. Kisa käytiin Jyväskylän Kuokkalassa Pohjanlammen koulun kentällä. Ilma oli aika viileä ja vettä tihkutti vähän väliä. Matka sujui hyvin, tosin hieman hitaasti mielestäni :) Perillä päästyämme kävin ilmoittautumassa ja saatiin kilpailunumero. Olimme toisessa paikallamakuu ryhmässä. Liikkeet suoritettiin niin että ensimmäinen paikallamakuu ryhmä suoritti ensin paikallamakuun, jonka jälkeen he suorittivat vielä perään jokainen yksittäisliikkeet eli tämä tiesi meille taas odottelua :/ Vein Bellan autoon huilaamaan ja keräämään energiaa, kunnes oli meidän vuoromme mennä paikalla makuuseen. Hakiessani Bellaa autosta neiti olikin aivan innoissaan ja intoa riitti :) Kilpailunumeromme oli toisen paikallamakuu ryhmän ensimmäinen, eli olimme reunimmaisia.

Paikallamakuu on ollut meille aina varma liike, joten suurempaa jännitystä tämän liikkeen kohdalla ei ollut. Liike onnistui täydellisesti ja Bella makasi rauhallisesti koko piilossaolo aikani, numeroksi saimme täydet 10. Tämän jälkeen alkoivat heti yksilösuoritukset, me ensimmäisinä. En huomannut, että olisin käydä pois kehästä, innostamassa Bellaa ennen suorituksiamme, joten aloitimme suoraan seuraamisella ja Bella oli vielä seuraamisessa aivan paikallamakuu meiningillä ja se oli sellaista "löntystelenpä tässä vieressä"- kävelyä, Oma moka :/ arvosanaksi vaivaiset 6. Seuraavana maahanmeno, joka onnistui mahtavasti. Alussa kuulemma kympin arvoista seuraamista (olisipa ollut seuraamisessakin) ja Bella meni nopeasti maahan. Numeroksi täysi 10!

Sitten vuorossa oli luoksetulo, jossa meitä ennen kilpailleista koirista ei yksikään ollut pysännyt merkille. Bella pysäsi hyvin, mutta viimeinen perusasento oli hieman vino, joten siitä pistevähennyt  ja numeroksi saimme 9. Sitten seisominen, onnistui hyvin. Nopea pysähdys jne. numeroksi 9,5 taas hieman vinon peruasennon takia. Sitten se noutaminen, joka on onnistunut aina hyvin, paitsi kisoissa Bella on lähtenyt kapulan perään jo heitettäessä, joten osasin odottaa sitä taas tällä kertaa, mutta Bella päättikin yllättää ja teki noudon kympin arvoisesti, eli numeroksi täysi 10! Kaukokäskyt olivat sitten seuraavat. Viereisessä kehässä joku koira innostui haukkumaan,Bella tuijotti sinne ja ei mennyt ensimmäisellä maahan käskyllä maahan ja jouduin antamaan toisen käskyn, meni heti. Liikkeenvaihdot onnistui mahtavasti ja ei liikkunut senttiäkään! Alun kaksoiskäsky vei kaksi pistettä pois ja numeroksi siis 8. Enää hyppy jäljellä, tässä vaiheessa kävi jo mielessä, että taisi se ykköstulos tulla ;) Bella hyppäsi yli,istui esteen taakse ja sitten takaisin, mutta perusasento oli hieman vino, mutta numeroksi silti 9,5. Kokonaisvaikutus oli 9!

Sitten alkoi kauhea tulosten jännittäminen. Vihdoin alkoi palkintojen jako ja ensin jaettiin kilpailukirjat kaikille, paitsi kolmelle sijoittuneelle. Me emme kirjaamme vielä saaneet, joten se tarkoitti sitä, että olimme sijoittuneet! Mahtavaa! Sijotuimme kolmanneksi, saimme yhteensä 180 pistettä eli ykköstuloksen, TK2:sen ja olimme Nuorten SM- kolmosia!!! Tässä vaiheessa oli aivan mahtava fiilis :) Kotiin viemiseksi kaksi upeaa pokaalia ja Bellalle makupaloja ja koirankeksejä jne. Kerrassaan aivan mahtava reissu, kyllä kannatti lähteä ;)

Kennelliiton sivujen mukaan tiukiin kilpailu oli 14-17 -vuotiaiden avoimessa luokassa (meidän luokkamme) jossa 1. ja 3. välillä oli vain 4,5 pisteen ero !