Tänään pidimme hieman pidemmät treenit kuin yleensä ja ehdeimme siis tekemään enemmän kuin yleensä. Viime treeneistä suurimman osan ajasta käytimme tunnarin treenaamiseen, joten sitä ei tällä kertaa tehty. Harjoittelimme paikalla istumista. Ensin teimme liikkeen ns. kokeenomaisesti ja katsoimme kuinka kauan kukin koira jaksaa istua, kunnes lysähtää maahan :D Aikoja tuli viidestätoista sekunnista koko ajan istuviin. Bella oli mennyt maahan 45 sekunnin kuluttua. Tämän jälkeen teimme yksittäin paikalla istumista, niin että menimme itse tietenkin piiloon ja laskettiin kymmeneen ja sitten takaisin. Meni hyvin.

Merkille menoa harjoittelimme myös. Koitimme mikä olisi paras tapa millekin koiralle,kenties kiertäminen tai makupalan kanssa opettaminen. Bellalle se oli makupaln vieminen merkin taakse. Ensin jätin makupalan ihan merkin taakse, mutta Bella laiskimus ei mennyt merkin taakse asti vaan jäi kurkottelemaan makupalaa ja merkin edestä. Vein makupalan kauemmas merkistä, sitten meni jo vähän paremmin, tätä täytyy harjoitella paljon kotona.

Teimme vielä muitakin toko liikkeitä, mutta niissä ei mitään erikoista mainittavaa. Vielä tätä kurssia on jäljellä 2 kertaa.