Aamulla herättiin viiden aikoihin väsyneinä Hannan kanssa. Hanna tuli siis meille yöksi perjantai illalla toko treenien jälkeen, sillä hän tuli mukanamme Tampereelle. Kuudelta oli lähtö kohti Tamperetta, sillä menimme paikalle jo kahdeksaksi, että ehtisimme tapaamaan Pepin kasvattajan. Aholammen Riikan kultainennoutaja Windy (Fin Mva Greenhill´s Stardust) otettiin myös mukaan, koska Hanna kisasi sillä junior handlerissa. Matka sujui hyvin ja Peppi ja Windy matkustivat oikein nätisti :)

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tampereella Pepin kasvattaja Laura olikin jo meitä vastassa Pepin äidin Helmin kanssa. Laura itse meni töihin kehätoimitsijaksi, joten olin lupautunut esittämään Helmin rotukehässä ja Pauliina (pikkusiskoni) kisasi Helmillä junior handlerissa. Laura leikkasi Pepin korvakarvat siistiksi ja hieman treenattiin vielä Helmin kanssa. Häkki saatiin kasattua hyvään kohtaan, sillä vielä oli D- hallissa tilaa (päivällä halli oli aivan järkyttävän ahdas, ei yhtään tilaa liikkua ja happi meinasi loppua kesken!) Hyvin mahtuivat kaikki kolme koiraa olemaan häkissäkin sulassa sovussa :)

 

Junior Handler alkoi ja Pauliina ja Helmi menivät kehään. Pauliina kisasi ensimmäistä kertaa ”vieraalla” koiralla. Kisa sujui hyvin ottaen huomioon hyvin lyhyen harjoitteluajan ja Pauliinan vähäisen kokemuksen vieraista koirista. Sijoitusta heille ei kuitenkaan tällä kertaa tullut. Itse en ehtinyt Pauliinan ja Helmin suoritusta kokonaan näkemään, sillä olin Pepin kanssa rotukehässä, jossa tuomarina toimi Olga Kosareva, Venäjältä.

 

Ensin kun kaikki junnuluokan nartut olivat kehässä, niin tuomari teki kierroksen ja katsoi kaikkien hampaat. Peppi antoi hyvin katsoa hampaat ja otti innolla häntä heiluen tuomarin vastaan. Yksittäisarvostelussa en ehtinyt edes vielä Peppiä laittaa kunnolla seisomaan, kun tuomari jo iloisena juosten toi meille vaaleanpunaisen nauhan, kehän reunalta kuului kommentteja, että taisi tuomari todella tykästyä neitiin ;) Tämän jälkeen tuomari juoksutti meidät edestakaisin ja ”tutki” koiran. Oli todella hienoa ottaa vastaan ERI heti ensimmäisestä laatuarvostelusta!

 

Kaikki ERIn saaneet menivät kehään ja tuomari teki pikaisen kierroksen joka koiran luona. Tämän jälkeen juostiin kehää ympäri ja tuomari poimi sijoitettavat koirat keskelle. Meidät poimittiin myös keskelle. Taas juostiin kehää ympäri, kunnes tuomari sijoitti meidät kolmansiksi. Peppi oli esiintynyt nätisti, saanut ERIn ja sijoittunut kolmanneksi, mahtavaa! Saatiin siis mahdollisuus käydä pyörähtämässä PN-kehässä, kunhan kaikki nartut ovat arvosteltu.

 

Tämän jälkeen oli odottelua, että valioluokan nartut alkaisi ja menisin Helmin kanssa kehään. Vihdoin ja viimein oli valionarttujen vuoro ja mentiin kehään. Sain Helmin seisomaan hyvin ja neiti esiintyi oikein kauniisti :) Tuomari tutki koiran, juoksutti edestakaisin ja ympäri. Saatiin ERI vähäisestä turkistaan huolimatta ;) Kuitenkaan enää ei valionartuissa sijoituttu.

 

Kun kaikki nartut oli arvosteltu, päästiin Pepin kanssa vielä pyörähtämään PN-kehässä, jossa tuomari kävi vielä koirat läpi ja poimi jatkoon menijät. Niiden joukkoon ei meillä ollu asiaa, mutta oli hienoa päästä edes pyörähtämään kehässä :D Helmin sisko Riccarron Hoccus Poccus sen sijaan keräsi koko potin kotiin ollen PN1 ja ROP ja sai myös cacibin, suuret onnittelut!

  

Päivä oli kerrassaan mahtava.17 koiran joukosta neiti oli ERI/ JUK3! Hienosti siis alkoi laatuarvostelujen saanti :) Ja neidin käyttäytymiseen kehässä ja ulkopuolella sain olla taas niin tyytyväinen! Kerrassaan hieno ja kannattava reissu! Hanna ja Windy olivat näyttäneet taitojaan junnu kehän puolella päästen  61 kisaajasta 13 parhaan joukkoon, hienoa!