Matkailu avartaa, kuten sanonta kuuluu :D Ja niinpä päätimme viime viikon juna/linkkari reissusta innostuneina lähteä tänäkin viikonloppuna hieman kauemmas mätsäriin, nimittäin Ylöjärvelle. Tällä kertaa meitä lähti vain minä ja Peppi & Hanna ja Daco.

     477625.jpg                                      477626.jpg

Hanna ja Daco tavattiin seitsämän aikoihin Porin rautatieasemalla, josta juna lähti kello 7.15 kohti tamperetta. Lemmikkieläin vaunussa ei ollut muita kuin me ja matka sujuikin nopeasti. Molemmat koirat matkustivat taas oikein mallikkaasti kuin vanhat reissaajat XD Juna saapui Tampereen asemalle 8.50, josta kiirehdimme 9.00 lähtevään linkkariin, jolla pääsisimme Ylöjärvelle. Oikean pysäkin löytäminen meinasi tuottaa hieman vaikeuksia, mutta selvittiinkin onneksi helpolla ja päästiin bussiin :) Ja matka jatkui kohti Ylöjärveä. Bussissakin koirat matkustivat taas nätisti ja saivat muutamilta matkustajilta huomiota osakseen.

Ylöjärvelle bussi jätti meidät noin puoli yhdeksän aikoihin, josta meidän oli löydettävä K-supermarket Linkin parkkihalli, jossa mätsäri järjestettiin. Pienen kävelymatkan jälkeen huomasimmekin jo K-supermarketin ja löysimme perille, tosin hieman ihmetellen kuinka helposti löysimmekin paikalle :D Olimme ajoissa ja lmoittautumisen alkuunkin oli vielä 1,5 tuntia aikaa. Järjestäjät olivat jo paikalla ja jätimme tavarat ja häkin parkkihalliin ja lähdimme lenkkeilemään ja kuluttamaan aikaa Ylöjärveä ristiin rastiin kävellen :)

  477637.jpg                                477648.jpg

Takaisin parkkihalliin palatessa oli jo muutama ihminen koirineen ilmestynyt paikalle ja menimme ilmoittautumaan. Pennut oli jaettu erikseen isoihin ja pieniin pentuihin. Aika kului nopeasti ja ihmisiä ja koiria vaan tuli koko ajan lisää ja lisää. Bernien määräkään ei kovin pieneksi jäänyt, sillä yhteensä paikalla oli yli 10 berniä, olisiko ollut 15... yli puolet näistä pentuja. Vihdoin alkoi pennut ja meidän parinamme oli mikäs muukaan kuin berni :) Peppi esiintyi taas aivan loistavasti ja antoi tuomarin koskea hyvin, ei mitään merkkiäkään Turun näyttelyssä tapahtuneesta tuomarin pelkäämisestä. Tuomari juoksutti meitä muutaman kerran kehää ympäri ja edestakaisin. Saimme punaisen nauhan. Tästä alkoi todella pitkä odotus punaisten saaneiden pentujen kehää alkua odottaen, sillä pelkästään isoihin pentuihin oli osallistunut 57 koirakkoa!

                                                                                              477651.jpg

Punaisen nauhan saaneiden pentujen kehä alkoi ja meitä bernejä siellä olikin muistaakseni 4 tai 5, pikku hiljaa tuomari karsi joukosta koiria ja kun bernejä oli jäljellä vielä kaksi.... Minä ja Peppi ja yksi toinen berni. Toinen berni putosi kisasta ja oltiin ainoa berni, joka oli jäljellä :) Kuitenkaan emme sijoittuneet tällä kertaa. Olen todella ylpeä Pepin käyttäytymisestä ja siihen, että pääsimme 10 parhaan joukkoon 57:stä koirasta :) Yksikään berni ei sijoittunut vaikka rotu oli todellakin suuresti edustettuna tässä mätsärissä. Hanna ja Daco saivat sinisen nauhan, mutta eivät hekään sijoittuneet.

Isojen koirien loputtua lähdimme linja-auto pysäkille odottamaan linkkaria, jolla pääsisimme Tampereen rautatieasemalle. Hetken linkkarin odottelun jälkeen pääsimme kyytiin, vaikka linkkari olikin aivan täynnä! Istumapaikkoja ei ollut joten ei auttanut muu kuin mennä koirien kanssa lattialle XD Oli siinä matkustamista kerrassaan, mutta hyvin päästiin kuitenkin asemalle asti. Asemalla meillä oli vielä reilusti aikaa seuraavaa Poriin lähtevää junaa odotellessamme, niinpä käytimme ajan hyödyksi ja menimme syömään pitsaa XD Ja koirat tietty saivat myös oman osansa :) Asemalla koirat saivat taas paljon huomiota muilta asemalla olijoilta ja hienosti koiriin siellä suhtauduttiinkin, onneksi.

              477657.jpg          477656.jpg

Junaan päästessämme lemmikkivaunu oli aika täynnä ihmisiä ja olipa siellä myös kaksi muutakin koiraa, mutta yhtään eivät toiset koirat jaksaneet Peppiä ja Dacoa kiinnostaa, vaan väsymys painoi päälle raskaan päivän jälkeen. Matka sujui leppoisasti Pepin kuorsausta kuunnellessa XD Perille Porin rautatieasemalle saavuttiin noin 19 aikoihin ja raahattiin häkki ja kaksi väsynyttä koiraa sekä ihmistä autoihin ja nokka kohti kotia :D

Vietimme oikein mukavan päivän, vaikkei sijoituksia tällä kertaa tullutkaan. Koirat saivat taas hyvää kokemusta junalla ja linkkarilla matkustamisesta ja kehässä olosta :)