Tänään illalla oli vuorossa Mäntässä toko kisa, jonne lähdimme ajelemaan iltapäivällä. Matka sujui hyvin ja Peppikin matkusti autossa kuin vanha tekijä,suurimman osan kylläkin nukkui. Pysätessämme Peppi teki asiansa hienosti ulos ja jatkoimme matkaa. Bella oli aika virkeällä päällä vaikka olikin kuuma ilma ja ajattelin että kai se jotain viitsii kisoissa tehdä :) Hanna ja Daco olivat tulossa kisoihin myös (alokasluokkaan). Heidän luokkansa alkoi jo ennen meitä. Olin soittanut kisan järjestäjille ennen kuin ilmoittauduin ja he sanoivat, että kisa kisataan hiekka kentällä,mutta Hannalta sain kuulla kauhukseni, että kisakenttänä on ruohokenttä!! Bellahan ei siis suostu liikkumaan kunnolla ruohokentällä :/ No ei voinut muutakuin toivoa, että Bella ei siitä ruohosta niin välittäisi. Paikalle saapuessamme alokasluokan koirat olivat vielä menossa ja aikataulu hieman jäljessä. Hannalla ja Dacolla ei ollut kisa aivan nappiin mennyt, mutta kokemusta ainakin saivat.

Vihdoin oli vuorossa avoin luokka ja meidät kutsuttiin paikalla makuuseen. Koiria avoimessa luokassa oli kahdeksan. Tuomarina toimi Juha Kurtti.Paikallamakuu alkoi ja poistuimme piiloon, aika tuntui matelevan, mutta vihdoin meidät käskettiin takaisin ja siellähän se Bella ihan nätisti makasi :) 10 napsahti! seuraavana oli vuorossa sitten yksilö suoritukset ja meitä ennen oli muutama koira, joten vein Bellan autoon odottamaan. Oman vuoromme koittaessa oli ilma jo hieman onneksi viilennyt ja ei aurinko paistanut enää ihan suoraan kentälle. Ensimmäisenä oli vuorossa seuraaminen taluttimetta, joka sujui ensimmäistä käännöstä lukuunottamatta hyvin. Ensimmäisessä käännöksessä Bella jatkoi vain suoraan, eikä huomannut, että ohjaaja kääntyi :D Nopeasti neiti palasikin takaisin seuraamiseen ja loppupisteiksi saimme 7,5. Maahanmeno sujui loistavasti ja siitä saimme täydet 10 pistettä! Samoin luoksetulo oli täysi 10!! Liikkestä seisominen oli sitten seuraava, jossa alussa Bella ei seurannut kauhean hyvin ja jäi vähän jälkeen, mutta muuten liike meni ihan ok ja numeroksi saimme 8.

Noudossa jouduin antamaan toisen käskyn ennen kuin Bella lähti noutokapulaa hakemaan ja siksi kahden pisteen vähennys eli numeroksi 8. Sitten oli vuorossa Bellan mielestä tylsin liike eli kauko-ohjaus, jossa neiti ei ensimmäisistä käskyistä viitsinyt mennä ruohoon makaamaan, mutta saimme silti 7,5. Enää oli jäljellä viimeinen liike eli estehyppy. Bella alkoi olla jo aika "kyllästynyt" ja ei suostunut istumaan ruohoon esteen takana vasta kuin toisella käskyllä ja takaisin hypätessä osui jalkakin esteeseen, mutta pisteiksi saimme tästä 6 ja kokonaisvaikutuksemme oli 9!! Siinä sitten nopea laskutoimitus Hannan kanssa kehän ulkopuolella ja päädyimme siihen että, se on siinä ja siinä, että tuleeko ykkönen. Tulokset laitettiin näkyviin ja meidän kohdalle sihteeri kirjoitti 170,5!!!! Aivan mahtavaa Bellalta tuossa ilmassa ja ruoho kentällä! Eli saimme sitten toisen ykköstuloksemme avoimesta luokasta! Tk2 olisi mukava saavuttaa ja nyt täytyykin etsiä seuraava kisa, josta sitä lähdettäisiin koittamaan. Lopuksi oli palkintojen jako ja pisteemme riittivätkin toiseen sijaan!! Voittajalla oli 4,5 pistettä enemmän, mutta kolmannen tuloksia en muista. Peppi sai kisan aikana taas paljon rapsutuksia ja ihasteluja. Riitti pikkuneidilläkin  ihmeteltävää ja katseltavaa uudessa paikassa. Toivottavasti Peppiäkin tullaan näkemään sitten tulevaisuudessa toko kentillä ;)