Lauantaina 27.1 lähdin Hannan ja hänen isänsä kanssa kohti Turun kansainvälistä koiranäyttelyä. Lähdin pääasiassa kannustamaan Hannaa junnu kisaan ja kuvaamaan :D Hanna kilpaili koiransa Dacon siskolla nimeltä Mocca (Greenhill's Knockout). Heillä sujui kisa loistavasti ja sijoittuivat suuresta kilpailijamäärästä viidensiksi, onnea! Muutkin tutut/ tuttujen koirat pärjäsivät hienosti, kuten esimerkiksi Aholammen Riikan kultainennoutaja Wilma (Greenhill's Feather Fan) (jota olen esim. useasti käynyt mm. lenkittämässä) oli upeasti ROP!! Lopuksi jäimme vielä seuraamaan vielä ryhmäkilpailutkin, sillä olihan Wilman "suoritus" nähtävä ja junior handlerin päivän parhaan valinta. Tällä kertaa ei Wilmalle enää ryhmäkilpailussa sijaa irronnut, mutta muuten esiintyi todella hienosti! Kiitokset kivasta päivästä Hannalle ja Moccan omistajalle Jennalle ja monille monille muille tutuille :)

                           378699.jpg

Sunnuntaina lähdimme taas kohti Turkua, mukanamme myös Hanna, joka oli ollut meillä yötä. Peppi oli siis menossa rotukehään ja myös Hannan kisakaveriksi junior handler kisaan. Matka sujui hieman väsyneissä tunnelmissa, mutta muuten hyvin :) Paikalla Pepin veli Waldo (Jaarlin Artturi) jo omistajineen odotteli. Kovasti oli Waldokin viime näkemältä kasvanut ja komistunut. Pepin kasvattaja Laurakin tuli paikalle Pepin äidin Helmin (Riccaron Honey Bunny) sekä karjalankarhukoiransa Sylvin (Palasjärven Sylvi) kanssa. Peppikin oli kuulemma kasvanut viime näkemältä. Bernien tuomarina toimi saksalainen Jochen Eberhardt.       

                                   378716.jpg
                                                                 Waldo ja Laura kehässä

Pian alkoivatkin bernit ja Laura meni esittämään Waldon. Waldo esiintyi hienosti ja lopulta sijoittui pentuluokassa ensimmäiseksi ja sai myös KP:n, onnea! Sitten alkoi nartut ja oli Pepin vuoro mennä kehään. Itseäni jännitti ihmeen vähän tällä kertaa... Kierrettiin ensin kaksikierrosta ympäri, jonka jälkeen "yksittäis arvostelut" tähän asti kaikki meni hyvin. Tuomarin tullessa tutkimaan Peppiä, Peppi pelästyi tuomaria (yksi syy voisi olla esim. se, että tuomari tuli äkkinäoisesti ja takaapäin...) Ennen ei ole tälläistä tapahtunut, vaan kaikki ovat saaneet katsoa ja koskea neitiä niin paljon kuin haluavat. Kuitenkin tuomari pystyi katsomaan hampaat ja kaikki muutkin kunnolla. Juostiin kerran edestakaisin ja sen jälkeen seisomaan. Seuraavana "sijoittaminen", meidät sijoitettiin ensimmäisiksi. KP:tä ei tällä kertaa tullut, luultavasti Pepin pelästymisen takia.... Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen Pepin esiintymiseen, paitsi siihen pelästymiseen, täytyy ottaa treeniä ja pyytää outoja (Pepille tuntemattomia) ihmisiä koskemaan ja "tutkimaan" koiraa :) Pepin äiti oli upeasti VSP, onnea heille!

                          378747.jpg
                                                              Peppi arvosteltavana

Tänään junnukisa pidettiin isossakehässä, jonne Peppi meni Hannan kanssa. Kuten moni varmaan tietää on Peppi aika kovasti (toisaalta liiankin paljon) minuun perääni ja hieman pelkäsimme mitä tuleman pitää. Kisa alkoi ja kilpailijat juoksivat yksitellen isoonkehään musiikkien soidessa!! Peppi juoksi todella nätisti. Sitten oli vuorossa piiitkä oman vuoron odottelu, sillä kilpailijoita oli yhteensä lähemmäs 60.
 
                                       378765.jpg

Peppi alkoi kyllästyä hieman odotteluun ja olisi vaatinut toimintaa :) Kun viimeinkin Hannan ja Pepin vuoro tuli, oli Peppi jo tympääntynyt melkein kokonaan, mutta hienosti Hanna sai sen piristymään ja esiintymään nätisti! Yksityisarvostelussa Peppi seurasi tuomaria epäluuloisesti ja tarkkaili tarkasti missä tuomari liikkui. Yksittäisarvostelussa Hanna ja Peppi tekivät ensin kolmion ja sitten edestakaisin ja siinä välillä seisotimme koiran vapaasti. Hienosti sujui ja siihen nähdenkin että olin aivan lähellä katsomossa ja vaikkakin Peppi huomasi minut välillä. Jatkoon pääsyä ei tällä kertaa kuitenkaan tullut. Kiitokset Hannalle, että jaksoit Peppiä XD Oli hienoa katsoa kuinka upeasti oma koira menee noin osaavan handlerin käsissä :)
 
Kiitokset taas mukavasta päivästä kaikille!