Pitkästä aikaa oli vuorossa taas mätsäri Porissa Tiilimäen hesburgerin pihassa. Sopivasti keskiviikoksi tulikin kaunis aurinkoinen päivä, joten Suomen Tanskandoggi ry:n mätsäriin oli mukava ajella käymään. Mukana mulla oli tällä kertaa Peppi, joka tarvitsee treeniä, kun on pientä mörköilyä ollut neidillä viime aikoina kehässä. Mukaan nappasin myös hoitokoirani. Kiinanharjakoira Samun 5kk. Arvostelun aloittaminen venyi ainakin tunnilla kun ilmottautumistenotossa oli jotain häikkää ja saimme seistä pitkässä pitkässä jonossa tunnin ajan. Numerolappuja saatiin Hannan kanssa yhteensä kuusi joten oli tiedossa kiirettä kehien kanssa.

Ensimmäiseksi meillä oli Junior handler, jossa minä kisasin Hannan kultaisennoutajan pennun Dumlen 4kk kanssa. Dumle näytti taas parastaan ja esiintyi kuin mikäkin show koira. Koiria myös vaihdatettiin ja minä sain esitettäväksi lagoton, nimeltään Anna. Anna oli hieman arka, mutta rohkaistui hetken päästä ja sain esitettyä sen oikein hyvin. Saatiin takaisin omat koirat ja tuomari alkoi sijoittamaan meitä. Nappasimme tänään pikku-Dumlen kanssa voiton ;] Palkinnoksi saimme hienon laatan ja upean kimaltelevan ruusukkeen.

Koko mätsärin ajan juostiin edestakas vaihdellen koiria vauhdista kun kehät olivat samoihin aikoihin. Kehäsihteerit olivat onneksi hyvin ymmärtäväisiä ja kaikki pelasi lopulta hyvin.

Pennuissa Dumle ja hoitokoirani Samu olivat pari, kuten toiveenamme olikin, että saisi pennut sitten eriväriset nauhat. Samu oli ensimmäistä kertaa mätsärissä, mutta se ei poikaa häirinnyt, vaan hän käyttäytyi kuin olisi kaiken maailman tapahtumia kierrellyt. Samu seisoi nätisti ja antoi tuomarin tutkia itsensä häntä heiluen. Pöydälläkin seisottiin oikein mallikkaasti, hienoa! Tällä kertaa taidokas Dumle vei punaisen nauhan ja me saimme sinisen. Sinisissä hieno esiintyminen jatkui ja pääsimmekin suuresta pentujen määrästä 8 parhaan joukkoon, mutta palkintosijoille tällä kertaa emme yltäneet. Oli hienoa esittää taas vaihteeksi muun rotuista koiraa ja jatkossakin tulen ottamaan Samua mukaan lähialueiden mätsäreihin. Dumle oli hienosti punaisten 1.

Sitten juostiin taas kehästä toiseen ja nyt pääsi Peppi kehään. Parinamme meillä oli hienosti esiintyvä bordercollie. Peppi antoi tuomarin koskea ja ei ollut moksiskaan vaikka tuomari tutki todella kauan, hienoa! Toivottavasti saadaan pian neidistä taas normaali ja mörköilyt unohtuu. Liikkeet sujuivat upeasti ja sain taas olla todella tyytyväinen Peppi-Lotan esiintymiseen. Saimme punaisen nauhan.


Eikä muiden koirien esittäminen vielä tähän loppunut, sillä vuorossa oli vielä Daco. Testasimme miten Daco menee kanssani, sillä poika oli aivan hulluna Peppiin ja pienet serenadit tuli kehään mennessäkin Pepille lauleskeltua. Sain esiintymään Dacon oikein nätisti ja saimme punaisen nauhan. Punaisten kehässä Hanna saikin sitten itse tulla esittämään Dacon, kun Pepin kanssa siellä itse olin. Peppi esiintyi mielettömän hyvin ja anoi tuomarin koskea hyvin ja ei tullut kuuloonkaan, että neiti olisi peruttanut tms. Kovan mietinnän jälkeen tuomari ojensi meille ruusukkeen ja laatan ja sijoitti meidät punaisten kakkosiksi! Daco ei tällä kertaa sijoittunut.

Dumle keräsi lopulta upeasti koko potin ja oli bis-1, Onnittelut! Kiitokset taas kaikille mukavasta mätsäri seurasta!