Vaasan näyttelyreissumme alkoi jo perjantaina 13.päivä (epäonnenpäivä ) hieman ennen kymmentä kun Minä ja Peppi & Hanna lähdimme kohti Porin juna-asemaa. Olimme siis lähdössä junalla kohti Vaasan näyttelyä. Peppi meni rotukehään sunnuntaina ja Hanna molempina päivinä junnuilemaan. Yöt vietimme Vaasan sokos hotellissa.

Matka alkoi hyvin ja selvittiin hyvin junien vaihdoistakin,joita oli kaksi kappaletta, eli menimme kolmella eri junalla. Pori-Tampere-Vaasa. Peppi matkusti kuin vanha reissaaja ja kuorsaili vain matkojen ajan. Välillä katseli junassa meneviä ihmisiä ja muut koiratkaan ei neitiä hetkauttaneet. Huomiota neiti sen sijaan keräsi paljon. Asemilla ihmiset rapsuttelivat ja ihastelivat neitiä :) Etenkin ulkomaalaisten mieleen Peppi oli kovasti. Iltapäivällä juna saapui Vaasan asemalle, josta oli 200 metrin matka hotelliimme. Löysimme hyvin perille ja saimme kaikki tavarat ja kevythäkin raahattua hotelliin :)

          521647.jpg                  521648.jpg

Peppi sopeutui heti hotelli elämään ja kulki käytävillä ja hississä nätisti. Neiti saikin oikein extra huomiota monilta ihmisiltä. Rapsuttelijoita ja ihastelijoita neidillä riitti :) Koiriakin oli melko paljon hotellissamme. Hannan kanssa lähdimme vähän shoppailemaan Vaasan keskustaan ja Peppi jätettiin hotellihuoneeseen. Nätisti tyttö olikin siellä ollut, varmaan vaan nukkunut reissu väsymystään pois, sillä sen verran väsynyt tyttö oli meitä vastassa kun tulimme takaisin hotelliin :) Aina kun lähdimme pois hotellista ja Peppi jäi huoneesee, niin piti oveen laittaa "Rex"-lappu, josta siivooja tietää, että koira on huoneessa.

                                   521660.jpg                                 521666.jpg

Tapasimme hotellin edessä "taiteilijan", nainen oli kuulemma joku taidemaalari. Hän ihastui Peppiin totaalisesti. Kehui neidin maasta taivaaseen. Aivan ihanan näköinen, ihanat silmät ja turkki, kerrassaan kuvan kaunis koira :) Innosti häntä kuulemma seuraavassa koira-aiheisessa teoksessaan. Nainen puhui varmaan 15 minuuttia suoraan putkeen ja ylisti Peppiä kokoajan. Nainen ihan liikuttui siinä Peppiä katsellessa ja kyyneleet vain virtasivat. Eipä ole ennen kukaan sentään kyyneliä vuodattunut Peppiä nähdessä, mutta kerta se ensimmäinenkin :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lauantai:

Yö sujui hyvin ja 11 aikaa lähdettiin taksilla kohti näyttelypaikkaa Botniahalliin. Peppi matkusti rauhallisesti farmari-mallisessa taksissa ja selvittiin perille hyvin. Saatiin häkki kasattua ja siinä sitten oli aikaa kierrellä ja katsella, sillä junnut alkaisivat vasta kahdelta. Kuitenkin aikataulusta oltiin paljon jäljessä junnut saatiin aloitettua vasta noin puoli neljän aikoihin.

                                                                 521676.jpg

Hanna kisasi siis Pepillä. Peppi esiintyi oikein nätisti ja reippaasti. Tuomarina toimi Marja Talvitie, joka tykästyi Peppiin junnu kehässä :) Tuomari juoksutti kilpailijat edestakaisin ja jonon perään, sujui Hannalta ja Pepiltä hyvin. Kisa oli oikein super nopea, että ryhmäkehät saataisiin aloitettua ja tuomari sijoitti kilpailijat äkkiä, tällä kertaa ei sijoja Hannalle ja Pepille tullut. Kuitenkin Peppi oli esiintynyt upeasti ja ei ollut moksiskaan missä itse olin. Hienoa, hyvä Hanna :D

                          521670.jpg         521672.jpg

Jäätiin vielä seuraamaan ryhmäkehiä, kun kerran oli mahdollisuus ja ei ollut kiirettä minnekkään. Näyttelyn loputtua tilasimme taksin ja matkasimme takaisin hotellille :) Peppi matkusti tällä kertaa auton takapenkillä ja matka sujui taas hyvin. Hienoa kun Pepin voi minnevain ja tietää, että se osaa käyttäytyä jne. ei tarvitse stressata mistään :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntai:

Aamulla Aholammen Riikka haki meidät ja kaikki tavarat hotellilta. Juuri ja juuri mahduimme autoon tavaroinemme ja kevythäkkeinemme, sillä Riikalla oli oman Vilma kultsunsa lisäksi mukana myös toinen kultsu, nimeltään Mersu. Pääsimme matkaaan, mutta hieman oli vaikeuksia löytää Botniahalliin, jossa näyttely pidettiin. Vihdoin neuvojen saamisen jälkeen saimme hyvät ohjeet ja selvisimme paikalle, eikä onneksi poliiseja matkalla ollut, sillä ylinopeutta taisi olla jonkin verran ;)  Bernejä oli ilmoitettu 38 kappaletta (14 urosta ja 24 narttua) ja tuomarina toimi suomalainen Elina Haapaniemi.

                521627.jpg                521628.jpg     

Tuomari piti kokoajan aika tiukkaa linjaa ja H:ta ja T:täkin tuli jaettua melko paljon. Junnu narttuja oli ilmoitettu viisi kappaletta, joista yksi oli poissa. Junnu nartuissa kaksi sai T:n ja yksi H:n...  Näiden jälkeen oli meidän vuoromme ja odotukset eivät kovin kummoiset ollut. Peppi esiintyi hyvin ja kiersimme kehän ympäri ja sen jälkeen edestakaisin. Meni hyvin. Tuomari tutki koiran tarkkaan ja kysyi koska olen pessyt turkin. Peppi oli pesty jo torstaina, sillä perjantai aamulla lähdimme jo kohti vaasaa. Tuomarin mukaan turkki oli liian vasta pesty ja tästä johtuen avonainen... makunsa kullakin. Arvostelu kesti ja kesti ja olin jo varautunut T:hen ja H:hon, kuitenkin ilokseni tuomari ojensi meille punaisen nauhan, eli saatiin EH! Ainoina EH:n saaneina Peppi oli JUK1!

                                                                           521626.jpg

Hieno saavutus näin kovatasoisessa kehässä, tyytyväisiä oltiin todellakin! Arvostelukin oli ihan mukava, sen voi lukea Pepin harrastuksia kohdasta ja sieltä kohta näyttely-tulokset. Peppi pääsi tämän jälkeen kehään huilaamaan, että jaksaisi sitten junnu kehässä Hannan kanssa esiintyä täysillä ;)

Junnut olivat taas kerran myöhässä ja tuomarina piti olla Marja Talvitie, mutta tuomaria vaihdettiin. Hannalla ja Pepillä meni taas hienosti ja Peppi totteli Hannaa hyvin. Itse taas piileskelin, ettei Peppi huomaisi minua. Tuomari teetti samat liikkeet kuin eilinen tuomari, eli edestakaisin ja jonon perään. Ketään ei poimittu jatkoon, vaan ruusukkeet jaettiin taas pikavauhtia, että junnut saataisiin ohi. Hanna ja Peppi eivät sijoille yltäneet. Kummaa oli myös se ettei päivän parhaan valinnassa handlerit joutuneet tekemään yhtään mitään, vaan tuomari ojensi heille heti ruusukkeet :/  

Takaisin kotiinpäin lähdimme Riikan kyydissä, häkit tosin lähetettiin Sorvalan Marin (kennel karvakatastroofin) kyydissä, että meillä ja koirilla oli enemmän tilaa matkustaa. Matka meni hyvin ja selvittiin kotiin. Oli kerrassaan oikein mahtava reissu ja hyvin onnistunut! Kiitokset Riikalle kyydistä ja Hannalle mukavasta seurasta :)