Tänään alkoi uusi kurssi kontaktikoirissa, nyt treenataan kurssilla K1-K4 eli treenaamme pääasiassa voittajan ja erikoisvoittajan liikkeitä, tietenkin avoimen ja alokkaankin liikkeitä unohtamatta.

kaukokäskyjen seisominen: eli alettiin harjoittelemaan kaukokäskyjen seisomaan nousua. Testasimme ensin eri tapoja ja niistä valitsin Pepille sen, jossa takajalat liikkuu taaksepäin ja etujalat pysyy paikoillaan. Tätä siis aletaan nyt treenaamaan.

Paikallamakuu (alo): Mentiin ottamaan ulos ruohikolle. Ulkona oli myös muita kontaktikoiralaisia treenailemassa omatoimisesti ja otettiin heidätkin mukaan paikallamakuuseen. Koiria kolmessa rivissä olisko ollut yhteensä yli 10… Aika oli kolme minuuttia. Kävin palkkaamassa minuutin ja kahden minuutin kohdalla. Taas oli huomattavissa levottomuutta ja pää kääntyili ja maata piti haistella ja nyki paikoillaan jne jne. Ei kuitenkaan lähtenyt.

luoksetulo (avo ja alo): Pitkästä aikaa kokeiltiin taas miten luoksetulosta  pysäytys onnistuu. Peppi pysähtyi hyvin, ei mitään ongelmaa. Ei otettu loppuun asti vaan palkattiin heti pysähtymisestä. Tämän jälkeen vielä suora luoksetulo ilman pysäytyksiä, hieman meinas hidastella. Eli nyt taas vaan suoria luoksetuloja ja pysäytyksen saa unohtaa hetkeksi ja testataan taas joskus :)

Maahanmeno (alo): Otettiin normaali alokasluokan maahanmeno, ei ongelmia.

Enempää ei tällä kertaa ehditty tekemään. Ensi kerraksi täytys muistaa ottaa tunnarit mukaan, että päästään tunnistusnoutoa alottelemaan. Metallinoudossa meillä ei mitään ongelmia olekkaan, sillä metallista noutokapulaa on jo pienestä pitäen kanneltu ja tehty pidä-harjoituksia.